19 september

Wonen op een bedrijventerrein. Dit is het standpunt van de Bedrijfskring Heerhugowaard

Onze vereniging heeft verschillende commissies voor diverse aandachtsgebieden. De commissie bedrijventerreinen is er één van, met Maaikel van Velzen als voorzitter. De commissie komt meerdere keren per jaar bij elkaar.

Verschillende bedrijfskringleden en een afgevaardigde van de gemeente Heerhugowaard nemen in deze commissie plaats. Zij bespreken gezamenlijk de nieuwe planologische ontwikkeling en geven namens de kring advies aan de gemeente en bestuur. Daarnaast heeft de Bedrijfskring regelmatig contact met Wethouder Stam, die o.a. economie in haar portefeuille heeft.

Eén van deze bijeenkomsten is de aanleiding geweest om in juli dit jaar een schriftelijk preadvies te geven aan het college aangaande het wonen op bedrijventerreinen. Het wonen op bedrijventerreinen vinden wij voor sommige bedrijventerreinen een positieve ontwikkeling, voor andere bedrijventerreinen vinden wij dit niet.

Stationsgebied en De Frans wel, de andere terreinen niet

Voor het Stationsgebieden De Franskunnen wij ons voorstellen dat het toestaan van woningen een positief effect gaat hebben. Voor de gebieden Beveland, De Vaandel, Zandhorst en Broekhorn-De Scheg verwachten wij dat niet. Wij zijn dus tegen het toelaten van woningen op deze bedrijventerreinen.

Een bedrijventerrein is een locatie met geluiden, geuren en veel zwaar verkeer waar wonen minder prettig is dan in een woonwijk. In andere gemeente waar dit al mag, is op deze onderwerpen gedoe ontstaan met de nieuwe bewoners. In enkele gevallen heeft dit geleid tot procedures. In uiterste gevallen hebben bedrijven zelfs besloten te verhuizen. Om een goed vestigingsklimaat te behouden, willen wij daarom eerdergenoemde bedrijventerreinen vrijhouden van woningen.

Een goed vestigingsklimaat én een prettige woonomgeving

Ons contact met de gemeente is nog steeds goed, maar op dit punt lijken we vooralsnog een ander inzicht te hebben. Dat vinden wij heel jammer. Wij kijken namelijk niet enkel naar het belang van onze leden, maar wij gunnen ook inwoners een fijne plek om te werken en te wonen. Wij weten allemaal dat Heerhugowaard buiten deze bedrijventerreinen om voldoende ruimte heeft om te groeien.

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel, mail dan naar het secretariaat van de kring via info@bkhhw.nlDeze zorgt ervoor dat je bericht naar de juiste persoon wordt doorgestuurd.

Patrica Surendonk, Voorzitter Bedrijfskring Heerhugowaard
Maaikel van Velzen, Bestuurslid en voorzitter commissie bedrijventerreinen

Ook lid worden?

De kracht en invloed van een bedrijfsvereniging wordt grotendeels bepaald door het aantal leden. Des te hoger het ledenaantal, des te meer daadkracht en zeggenschap we krijgen. Met ruim tweehonderd leden is Bedrijfskring Heerhugowaard nu al één van de sterkste ondernemersverenigingen in de regio!

Door lid te worden bouw je mee aan een sterker ondernemersklimaat in de regio. Maar lid zijn is natuurlijk óók gewoon superleuk, positief, handig, leerzaam en gezellig. Kortom, doe jezelf een plezier, word lid en kom in contact met onze andere leden. Je bent van harte welkom!

lid worden