11 juni

De energielabel C-verplichting per 1-1-2023 voor kantoren

De gemeente Heerhugowaard heeft ons gevraagd het volgende bekend te maken.

Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Maar valt jouw gebouw ook onder een ‘kantoorgebouw’ zoals beschreven in het Bouwbesluit? RVO ontwikkelde een aantal hulpmiddelen voor u als kantooreigenaar. Je kunt met de hulpmiddelen bepalen of uw gebouw ook aan deze energielabel C-verplichting moet voldoen.

Op de website van de RVO (Rijksdienst Voor Ondernemers) kun je het volgende vinden:

  • infographic Beslisboom. Je komt er zo gemakkelijk achter of het kantoorgebouw een energielabel C-verplichting heeft en zo ja, welke acties je moet ondernemen.
  • infographic Praktijksituaties met voorbeelden van verschillende praktijksituaties die zich daarbij kunnen voordoen
  • lijst veelgestelde vragen
  • GIS-viewer om uw eigen kantoorgebouw op te zoeken. GIS staat voor geografisch informatiesysteem.

Op de volgende bladzijde vind je alle beschikbare informatie: https://www.rvo.nl/actueel/nieuws/de-energielabel-c-verplichting-ook-voor-uw-kantoor?utm_campaign=202000609&utm_content=do++&utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email

Ook lid worden?

De kracht en invloed van een bedrijfsvereniging wordt grotendeels bepaald door het aantal leden. Des te hoger het ledenaantal, des te meer daadkracht en zeggenschap we krijgen. Met ruim tweehonderd leden is Bedrijfskring Heerhugowaard nu al één van de sterkste ondernemersverenigingen in de regio!

Door lid te worden bouw je mee aan een sterker ondernemersklimaat in de regio. Maar lid zijn is natuurlijk óók gewoon superleuk, positief, handig, leerzaam en gezellig. Kortom, doe jezelf een plezier, word lid en kom in contact met onze andere leden. Je bent van harte welkom!

lid worden