27 juni

Update commissie werklocaties

De commissie werklocaties komt 7 keer per jaar samen om verschillende onderwerpen te bespreken op het gebied van bereikbaarheid, fysieke leefomgeving, duurzaamheid en ruimtelijke ordening. Tijdens de vergadering van 9 juni zijn hierover enkele zaken besproken:

Fysieke leefomgeving: commissieleden Remco Koper en Rick van der Bijl maken een lijst met speerpunten op dit onderwerp. Te denken valt aan ondermijning en het schoon, heel en veilig maken van het gebied.

Duurzaamheid: de energiecongestie is een groot probleem in Dijk en Waard. De oplossing ligt niet voor het oprapen en de vraag is wat de ondernemersvereniging hierin kan betekenen. De commissie zal dit de komende tijd in kaart brengen.
Daarnaast is de ORA bezig met het opzetten van een duurzaamheidsloket. Dit loket moet ervoor zorgen dat vragen over duurzaamheid zoals regels, oplossingen, mogelijkheden, gebundeld worden op 1 plaats. BKHHW is aangesloten bij deze gesprekken om te bepalen welke functie we hierin kunnen vervullen.

Ruimtelijke ordening: We hebben onze zorgen richting gemeente Dijk en Waard uitgesproken over de beschikbare bedrijfsruimte in Heerhugowaard. Daarnaast wordt ook de Scheg steeds definitiever ingezet voor wonen en krijgt Westpoort maar weinig bedrijfsruimte terug. Daarbovenop wordt de druk op Zandhorst 1 en de Frans steeds groter. Gemeente Dijk en Waard moet echter voldoen aan de woningopgave, dus kunnen we niet anders dan het proberen bij te sturen.

Bereikbaarheid: De herinrichting van het Stationsgebied is een project dat de komende tijd aandacht zal vragen. Meer informatie over het project vind je op www.dijkenwaard.nl/stationsgebied

Ook lid worden?

De kracht en invloed van een bedrijfsvereniging wordt grotendeels bepaald door het aantal leden. Des te hoger het ledenaantal, des te meer daadkracht en zeggenschap we krijgen. Met ruim tweehonderd leden is Bedrijfskring Heerhugowaard nu al één van de sterkste ondernemersverenigingen in de regio!

Door lid te worden bouw je mee aan een sterker ondernemersklimaat in de regio. Maar lid zijn is natuurlijk óók gewoon superleuk, positief, handig, leerzaam en gezellig. Kortom, doe jezelf een plezier, word lid en kom in contact met onze andere leden. Je bent van harte welkom!

lid worden