14 februari

Terugblik bezoek PesiCo

Zoals Richard Broer, voormalig bestuurs- en commissielid dat zo mooi omschreef: “ Fijn dat het initiatief in het licht van de samensmelting tussen Langedijk en Heerhugowaard, eens over de grens te kijken, zo goed is bevallen!’

Vorig jaar ging hij in gesprek met Brigitte Sauer, planner bij PepsiCo Nederland met de vraag of Bedrijfskring Heerhugowaard met een aantal van haar leden een kijkje konden nemen in de keuken van de Langedijkse chipsfabriek.

Dit bleek niet vanzelfsprekend, bij PepsiCo wordt hard gewerkt en zijn dergelijke rondleidingen i.v.m. veiligheid en capaciteit best lastig te organiseren. Bovendien zijn zij geen evenementenbureau, dus kunnen zij vele verzoeken niet honoreren.

Dus wij konden na een ‘Ja’ van Brigitte een exclusief uitje bieden aan onze leden.

Maar liefst veertig leden kregen de kans zich aan te melden voor dit bedrijfsbezoek, dat ook in no time vol zat.

Brigitte ving ons in de namiddag op in de vergaderruimte, waar we alvast onze schoenen verruilden voor een paar stalen neuzen. Eén van de medewerkers vertelde met behulp van PowerPoint alles over dit mooie bedrijf; de historie van PepsiCo (Smiths), welbekend voor onze generatie.

Na een rondje vragen en omkleden (totale metamorfose) gingen we in groepjes van zeven de gigantische fabriek in voor een rondleiding.

Zo enorm groot, dat we de rest van de leden, ingedeeld in andere groepen, nooit meer hebben gezien ?.

Kort samengevat hebben we in de dik anderhalf uur durende rondleiding, de aardappelen zien veranderen in de naturel en paprikachips. De varianten zoals chipito’s, wokkels en hamkaas zijn halffabricaten, een soort pasta, dat vanuit België in Langedijk tot eindproduct wordt ontwikkeld.

Het proces is praktisch volledig geautomatiseerd, maar wordt continue bewaakt d.m.v van proeven en overleg, elk uur weer.

Na de rondleiding was er voor iedereen fris en chips, ook kregen wij de welbekende paarse uitdeelzak mee naar huis.

Petje af voor dit prachtige bedrijf!

 

Kirsten

Ook lid worden?

De kracht en invloed van een bedrijfsvereniging wordt grotendeels bepaald door het aantal leden. Des te hoger het ledenaantal, des te meer daadkracht en zeggenschap we krijgen. Met ruim tweehonderd leden is Bedrijfskring Heerhugowaard nu al één van de sterkste ondernemersverenigingen in de regio!

Door lid te worden bouw je mee aan een sterker ondernemersklimaat in de regio. Maar lid zijn is natuurlijk óók gewoon superleuk, positief, handig, leerzaam en gezellig. Kortom, doe jezelf een plezier, word lid en kom in contact met onze andere leden. Je bent van harte welkom!

lid worden