18 maart

Nieuws vanuit de commissie werklocaties

De commissie werklocaties heeft op 10 maart weer fysiek overleg gehad! Onderstaand vind je een selectie van de besproken punten.

Mogelijke nieuwe aanwinsten commissie werklocaties

Barbara Bisschop van Laadpaal123/Queen of Sales en Ruben Philippo van Feenstra hebben tijdens het overleg van 10 maart even geroken aan de commissie werklocaties. Barbara en Ruben hebben zich aan de hand van onze oproep voor aanvulling in de werkgroep Duurzaamheid aangemeld en waren aanwezig om te bepalen welke inhoud zij hieraan kunnen geven. Wordt vervolgd!

Ontwikkelingen De Vaandel

De werkgroep fysieke leefomgeving houdt de ontwikkelingen van het nieuwe bedrijventerrein De Vaandel in de gaten. De gemeente is op dit moment bezig met een inventarisatie om het concept bestemmingsplan deze zomer gereed te hebben. Er wordt geen woningbouw gepland, maar bedrijvigheid dat complementair is aan de maatschappelijke overige functies die er al zijn. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad. De aangrenzende bedrijven die belangen hebben met betrekking tot de ontwikkelingen worden direct benaderd. Meer informatie over De Vaandel kun je hier vinden.

Inloopavond herinrichting Stationsgebied

Om de bereikbaarheid, aantrekkelijkheid en veiligheid van het Stationsgebied te verbeteren, wordt het de komende jaren onder handen genomen. Wat dit betekent qua bereikbaarheid, planning en hoe het eruit komt te zien, kun je horen tijdens de inloopavond op 23 maart tussen 19.30 en 21.00 uur bij Heer Hugo aan de Gildestraat 2. Lees hier meer over het project.

Ondernemersloket Duurzaamheid

De wens om een Ondernemersloket te starten waar ondernemers terecht kunnen met vragen over duurzaamheid is al een aantal keer besproken in de commissie werklocaties. Alleen blijft de vraag wie, hoe en waar. We hebben het rapport afgewacht dat in opdracht van het Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen (PHB) en het Ontwikkelingsbedrijf NHN is uitgebracht, over de kansen voor de energietransitie op de bedrijventerreinen in Noord-Holland Noord. Het rapport kun je hier vinden. Tijdens het volgende overleg van de commissie zullen we dit verder bespreken.

Ook lid worden?

De kracht en invloed van een bedrijfsvereniging wordt grotendeels bepaald door het aantal leden. Des te hoger het ledenaantal, des te meer daadkracht en zeggenschap we krijgen. Met ruim tweehonderd leden is Bedrijfskring Heerhugowaard nu al één van de sterkste ondernemersverenigingen in de regio!

Door lid te worden bouw je mee aan een sterker ondernemersklimaat in de regio. Maar lid zijn is natuurlijk óók gewoon superleuk, positief, handig, leerzaam en gezellig. Kortom, doe jezelf een plezier, word lid en kom in contact met onze andere leden. Je bent van harte welkom!

lid worden