26 januari

Heerhugowaard On Stage gaat digitaal

Bedrijven en vmbo-leerlingen ontmoeten elkaar via ‘DIGIMATCH’

De beslissing is genomen: het Beroepenfeest van Heerhugowaard On Stage wordt vervangen door digitale ontmoetingen, via het systeem ‘DIGIMATCH’. Gezien de hoge besmettingsgraad van corona en de onzekerheid over het verloop van de corona-ontwikkelingen hebben we een keuze gemaakt: Heerhugowaard On Stage gaat digitaal. Dankzij de inzet van DIGIMATCH blijft het uitgangspunt van On Stage gelijk: vmbo’ers en bedrijven maken kennis met elkaar, om te ontdekken wat zij voor elkaar kunnen betekenen. Zo zorgen we voor bereikbare toekomstdromen van de vmbo-jongeren en voor het behoud van talent voor onze regio. We hebben elkaar nodig!

Digitaal en toch persoonlijk
Hoewel er eigenlijk niets gaat boven de persoonlijke ontmoetingen op het échte Beroepenfeest, is er een goed alternatief. Via DIGIMATCH kunnen vmbo-leerlingen toch contact leggen met het lokale Heerhugowaard On Stage beroepsnetwerk. Bovendien ontmoeten leerlingen en bedrijven elkaar live tijdens de Doe Dag op 24 maart.
Bijkomend voordeel van deze keuze is de mogelijkheid tot deelname voor bedrijven die verhinderd waren op het oorspronkelijke Beroepenfeest, op 10 maart. Zij kunnen in de digitale variant wellicht wel deelnemen. Aanmelden kan via www.heerhugowaardonstage.nl/aanmelden.

Win-win situatie
Met On Stage maken vmbo’ers en bedrijven kennis met elkaar. Er zijn veel bedrijven die met smart invulling zoeken voor functies binnen hun bedrijf. Daar zijn lang niet alleen hbo’ers voor nodig. Veel gemotiveerde vmbo-leerlingen zijn nodig. Dus vmbo-leerlingen kunnen met recht dromen over hun toekomst en bedrijven leren de jongeren wat er mogelijk is, zodat ze nu al contacten leggen en talent naar hun bedrijf kunnen trekken. Een win-win situatie dus.

Kennismaking met fijne, toekomstige werknemers
Vlogger Timo ging langs bij twee bedrijven die zich al hebben aangemeld voor Heerhugowaard On Stage, met de vraag: ‘Waarom is Heerhugowaard On Stage zo belangrijk voor vmbo’ers en bedrijven?

Elske Doets, Doets Reizen, juicht het initiatief #HeerhugowaardOnStage van harte toe: “Ik vind het allereerst ontzettend belangrijk om aan te geven dat wij vmbo’ers hele fijne, toekomstige werknemers vinden. Het is goed voor vmbo’ers om te zien dat er ook dichtbij huis hele leuke bedrijven zijn”. Bedrijven waar vmbo’ers hun #toekomstdromen waar kunnen maken. Ook Jeannette de Jong en Remco Prast van Blosse geven aan dat er zoveel kansen zijn voor vmbo-leerlingen in de sector opvang en onderwijs. Remco Prast: “Er zijn zoveel mensen en talenten nodig om kinderen te helpen ontwikkelen. Vmbo-leerlingen zijn daarbij cruciaal voor ons!” De hele vlog is te vinden op: https://youtu.be/7Rq3uB1ZdrE

Meer informatie over On Stage, www.heerhugowaardonstage.nl

 

Ook lid worden?

De kracht en invloed van een bedrijfsvereniging wordt grotendeels bepaald door het aantal leden. Des te hoger het ledenaantal, des te meer daadkracht en zeggenschap we krijgen. Met ruim tweehonderd leden is Bedrijfskring Heerhugowaard nu al één van de sterkste ondernemersverenigingen in de regio!

Door lid te worden bouw je mee aan een sterker ondernemersklimaat in de regio. Maar lid zijn is natuurlijk óók gewoon superleuk, positief, handig, leerzaam en gezellig. Kortom, doe jezelf een plezier, word lid en kom in contact met onze andere leden. Je bent van harte welkom!

lid worden