18 mei

Gratis OKB-klankbordtraject voor MKB in coronaproblemen

De gemeente Heerhugowaard heeft ons gevraagd het volgende onder de aandacht te brengen

Ondernemers kunnen dit jaar gratis professionele coaching krijgen als ze in zwaar weer zitten, bijvoorbeeld een dreigend faillissement door de coronacrisis. Ondernemers kunnen hiervoor traditioneel terecht bij de Stichting Ondernemersklankbord (OKB). Door een extra subsidie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) is de eigen bijdrage die ondernemers voor een klankbordtraject moeten betalen verlaagd van € 200 naar nihil.

Stichting Ondernemersklankbord

Het OKB is een kleine organisatie die al 40 jaar bestaat en werkt met zo’n 300 vrijwilligers, veelal oud-ondernemers. Het OKB heeft als doel MKB-ondernemers met coaching te steunen, vaak via trajecten van zes maanden, waarin ondernemers onbeperkt beroep kunnen doen op de expertise van het OKB. Het OKB vormt daarmee als het ware de tweedelijnszorg voor ondernemers. De Kamer van Koophandel is het eerste loket voor informatie en advies; het OKB voor (verdere) coaching en advies.

Door deze aanpak worden jaarlijks ruim 1000 ondernemers bijgestaan. Naar schatting weet ongeveer de helft van de betreffende ondernemers hun onderneming te herstellen.

Meer informatie over het klankbordtraject is te vinden op de website van het OKB.

 

Word ook lid!

De bedrijfskring Heerhugowaard geldt als één van de sterkste ondernemersverenigingen in de regio. Wij hebben regelmatig een krachtige en bepalende stem in programma’s projecten en overleggen. De kracht van onze vereniging komt vooral voort uit de omvang. De hoeveelheid leden zorgt er voor dat wij namens een grote groep ondernemers kunnen en mogen praten. Door ook lid te worden van de Bedrijfskring Heerhugowaard bouwt u mee aan een nog krachtiger ondernemende regio. Wij zorgen er voor dat u in contact komt met andere leden.

lid worden