18 mei

Gratis OKB-klankbordtraject voor MKB in coronaproblemen

De gemeente Heerhugowaard heeft ons gevraagd het volgende onder de aandacht te brengen

Ondernemers kunnen dit jaar gratis professionele coaching krijgen als ze in zwaar weer zitten, bijvoorbeeld een dreigend faillissement door de coronacrisis. Ondernemers kunnen hiervoor traditioneel terecht bij de Stichting Ondernemersklankbord (OKB). Door een extra subsidie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) is de eigen bijdrage die ondernemers voor een klankbordtraject moeten betalen verlaagd van € 200 naar nihil.

Stichting Ondernemersklankbord

Het OKB is een kleine organisatie die al 40 jaar bestaat en werkt met zo’n 300 vrijwilligers, veelal oud-ondernemers. Het OKB heeft als doel MKB-ondernemers met coaching te steunen, vaak via trajecten van zes maanden, waarin ondernemers onbeperkt beroep kunnen doen op de expertise van het OKB. Het OKB vormt daarmee als het ware de tweedelijnszorg voor ondernemers. De Kamer van Koophandel is het eerste loket voor informatie en advies; het OKB voor (verdere) coaching en advies.

Door deze aanpak worden jaarlijks ruim 1000 ondernemers bijgestaan. Naar schatting weet ongeveer de helft van de betreffende ondernemers hun onderneming te herstellen.

Meer informatie over het klankbordtraject is te vinden op de website van het OKB.

 

Ook lid worden?

De kracht en invloed van een bedrijfsvereniging wordt grotendeels bepaald door het aantal leden. Des te hoger het ledenaantal, des te meer daadkracht en zeggenschap we krijgen. Met ruim tweehonderd leden is Bedrijfskring Heerhugowaard nu al één van de sterkste ondernemersverenigingen in de regio!

Door lid te worden bouw je mee aan een sterker ondernemersklimaat in de regio. Maar lid zijn is natuurlijk óók gewoon superleuk, positief, handig, leerzaam en gezellig. Kortom, doe jezelf een plezier, word lid en kom in contact met onze andere leden. Je bent van harte welkom!

lid worden