11 december

Gedeputeerde Post op de Koolkrat in gesprek met ondernemers uit regio Alkmaar

Op 10 december vond een levendige bijeenkomst plaats van de Federatie Bedrijvenverenigingen Alkmaar e.o. (FBA). Gedeputeerde Elisabeth Post ging op uitnodiging van de FBA e.o. in gesprek met ‘boze’ ondernemers uit Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk naar aanleiding van een ingezonden brandbrief inzake de Leeghwaterbrug.

Bekijk alle foto’s hier

In een open en constructieve sfeer sprak zij met de ondernemers over verschillende projecten die de provincie Noord-Holland uitvoert. Zij heeft onder meer uitleg gegeven over de bouwstop, voortgang en planning van het project Leeghwaterbrug. Ze heeft er begrip voor dat de uitloop van de planning veel hinder en irritatie bij de ondernemers veroorzaakt. De provincie heeft er daarom ook voor gekozen om extra maatregelen te nemen die voor minder hinder en meer veiligheid moeten zorgen. De provincie zegde toe om regelmatig een nieuwsbrief te sturen naar de ondernemers van de FBA e.o. en andere betrokkenen.

De ondernemers wilden ook meer weten over onder andere de (algemene) wijze van aanbestedingsprocedures van projecten bij de provincie, het afwegingskader voor aanleg van nieuwe wegen en de ambitie van de provincie voor de komende jaren. Voorzitter Frans J.N. Kramer, de voorzitter van de FBA e.o., zegde toe dat de FBA e.o. komend voorjaar met een concreet ‘deltaplan’ met betrekking tot de integrale bereikbaarheid van de Alkmaarse regio zal komen.

Gedeputeerde Post onderkent de frustratie en zorgen van de ondernemers. Zij geeft aan dat zij, als gekozen vertegenwoordiger, het als haar taak ziet om in gesprek te gaan met ondernemers. Frans J.N. Kramer sprak zijn waardering uit dat gedeputeerde Post de uitnodiging aangenomen heeft en ruim de tijd nam om met de ondernemers in gesprek te gaan met wederzijds respect. Zowel gedeputeerde Post als het bestuur van de FBA kijken terug op een geslaagde bijeenkomst.

Meer weten over de projecten?

Sector INFRA
Postbus 3007
2001 DA Haarlem

Locatie: Houtplein 33, 2012 DE,  Haarlem

Tel:+31 (0)6 13 04 86 04

pierhagenh@noord-holland.nl

www.noord-holland.nl

Ook lid worden?

De kracht en invloed van een bedrijfsvereniging wordt grotendeels bepaald door het aantal leden. Des te hoger het ledenaantal, des te meer daadkracht en zeggenschap we krijgen. Met ruim tweehonderd leden is Bedrijfskring Heerhugowaard nu al één van de sterkste ondernemersverenigingen in de regio!

Door lid te worden bouw je mee aan een sterker ondernemersklimaat in de regio. Maar lid zijn is natuurlijk óók gewoon superleuk, positief, handig, leerzaam en gezellig. Kortom, doe jezelf een plezier, word lid en kom in contact met onze andere leden. Je bent van harte welkom!

lid worden