15 november

De commissie werklocaties kwam bij elkaar en behandelde de volgende punten

Op 25 oktober heeft de commissie werklocaties overleg gehad. Hierin zijn onder andere de volgende zaken besproken:

Fysieke leefomgeving
Er zijn een aantal verkeerspunten in de gemeente die niet veilig zijn. We nemen dit mee naar de politieke partijen met de vraag hoe we dit kunnen aanpakken. We zijn bang voor de veiligheid van de ondernemer en bezoekers.

Duurzaamheid
De wens is om een loket duurzaamheid te creëren waar vraag en aanbod samenkomen. Dit zou kunnen worden ingericht door het Ontwikkelingsbedrijf en de gemeente. Het gaat om heldere data en het opvragen van advies. Het is niet het uitgangspunt dat de Bedrijfskring Heerhugowaard de informatie faciliteert, maar op welke manier kunnen we dit van de grond krijgen. De Gemeente heeft een werkgroep duurzaamheid, dat kan een startpunt zijn. We onderzoeken de mogelijkheden.

Bereikbaarheid
In Langedijk is een braakliggend stuk grond van de gemeente, ‘de punt’. We zijn benieuwd wat er gebeurt met de grond die daar ligt. Het zou mooi zijn om er bedrijventerrein te creëren.

Ruimtelijke Ordening

–        We worden op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen rond het Arcadepand. Woningbouw is er niet gewenst, maar wat is er wel mogelijk.

–        De eerste schetsen van Westpoort zijn beschikbaar. Het betreft veel woningbouw, weinig bedrijventerrein. Dan zou meer gemixt kunnen worden. Bever 2 is vervallen en is aangegeven als onderdoorgang onder het spoor. Ook in de Scheg willen ze veel woningbouw creëren.

–        Er wordt gewerkt aan het raamwerk voor het stappenplan van het bedrijventerrein de Vaandel Zuidwest.

In verband met de samenwerking met de 2 ondernemersverenigingen uit Langedijk, BKL en AOL, willen we de samenstelling van de commissie werklocaties iets aanpassen. Vanuit de verschillende werklocaties zoeken we ambassadeurs. De vacatures komen binnenkort online. Wil je er nu al meer over weten, mail ons via info@bkhhw.nl.

Het volgende overleg met de commissie werklocaties is op donderdag 9 december 08.30 uur. Heb je punten die je aan wilt dragen? Laat het ons weten via info@bkhhw.nl.

Word ook lid!

De bedrijfskring Heerhugowaard geldt als één van de sterkste ondernemersverenigingen in de regio. Wij hebben regelmatig een krachtige en bepalende stem in programma’s projecten en overleggen. De kracht van onze vereniging komt vooral voort uit de omvang. De hoeveelheid leden zorgt er voor dat wij namens een grote groep ondernemers kunnen en mogen praten. Door ook lid te worden van de Bedrijfskring Heerhugowaard bouwt u mee aan een nog krachtiger ondernemende regio. Wij zorgen er voor dat u in contact komt met andere leden.

lid worden