25 maart

Coronaplein Heerhugowaard

De gemeente Heerhugowaard heeft vandaag de website www.coronapleinheerhugowaard.nl gelanceerd. Omdat ontmoeten buitenshuis op dit moment onmogelijk is, heeft de gemeente deze online ontmoetingsplek opgezet. De gemeente wil met deze website zoveel mogelijk vraag en aanbod aan elkaar verbinden en nodigt inwoners uit om met iedereen en initiatieven te komen.

Coronaplein

Op het Coronaplein vinden inwoners en ondernemers informatie over de landelijke en lokale maatregelen in verband met de uitbraak van het coronavirus. Voor veel vragen wordt niet alleen doorverwezen naar andere lokale, regionale en landelijke bronnen, zoals de rijksoverheid, de belastingdienst en MET welzijnsorganisatie, maar wordt ook informatie gegeven over wat de gemeente zelf aan maatregelen neemt. De website is in ontwikkeling en wordt continue bijgewerkt met informatie van de gemeente en met initiatieven van inwoners en ondernemers.
Burgemeester Bert Blase: ‘De coronacrisis heeft een enorme invloed op onze manier van leven. Het roept allerlei vragen en ook initiatieven op. Deze website voorziet in toegankelijke informatie, doorverwijzing en we hopen dat we op deze manier mensen met elkaar te kunnen verbinden.’
Onder het motto ‘we zorgen voor elkaar’ geeft het Coronaplein ook informatie over lokale hulpinitiatieven, zoals het initiatief van de Bedrijfskring Heerhugowaard om elkaar als bedrijven te helpen. Ook wordt relevante informatie gegeven over maatregelen van halte werk ter ondersteuning van (financieel) kwetsbare gezinnen.

Word ook lid!

De bedrijfskring Heerhugowaard geldt als één van de sterkste ondernemersverenigingen in de regio. Wij hebben regelmatig een krachtige en bepalende stem in programma’s projecten en overleggen. De kracht van onze vereniging komt vooral voort uit de omvang. De hoeveelheid leden zorgt er voor dat wij namens een grote groep ondernemers kunnen en mogen praten. Door ook lid te worden van de Bedrijfskring Heerhugowaard bouwt u mee aan een nog krachtiger ondernemende regio. Wij zorgen er voor dat u in contact komt met andere leden.

lid worden