25 maart

Coronaplein Heerhugowaard

De gemeente Heerhugowaard heeft vandaag de website www.coronapleinheerhugowaard.nl gelanceerd. Omdat ontmoeten buitenshuis op dit moment onmogelijk is, heeft de gemeente deze online ontmoetingsplek opgezet. De gemeente wil met deze website zoveel mogelijk vraag en aanbod aan elkaar verbinden en nodigt inwoners uit om met iedereen en initiatieven te komen.

Coronaplein

Op het Coronaplein vinden inwoners en ondernemers informatie over de landelijke en lokale maatregelen in verband met de uitbraak van het coronavirus. Voor veel vragen wordt niet alleen doorverwezen naar andere lokale, regionale en landelijke bronnen, zoals de rijksoverheid, de belastingdienst en MET welzijnsorganisatie, maar wordt ook informatie gegeven over wat de gemeente zelf aan maatregelen neemt. De website is in ontwikkeling en wordt continue bijgewerkt met informatie van de gemeente en met initiatieven van inwoners en ondernemers.
Burgemeester Bert Blase: ‘De coronacrisis heeft een enorme invloed op onze manier van leven. Het roept allerlei vragen en ook initiatieven op. Deze website voorziet in toegankelijke informatie, doorverwijzing en we hopen dat we op deze manier mensen met elkaar te kunnen verbinden.’
Onder het motto ‘we zorgen voor elkaar’ geeft het Coronaplein ook informatie over lokale hulpinitiatieven, zoals het initiatief van de Bedrijfskring Heerhugowaard om elkaar als bedrijven te helpen. Ook wordt relevante informatie gegeven over maatregelen van halte werk ter ondersteuning van (financieel) kwetsbare gezinnen.

Ook lid worden?

De kracht en invloed van een bedrijfsvereniging wordt grotendeels bepaald door het aantal leden. Des te hoger het ledenaantal, des te meer daadkracht en zeggenschap we krijgen. Met ruim tweehonderd leden is Bedrijfskring Heerhugowaard nu al één van de sterkste ondernemersverenigingen in de regio!

Door lid te worden bouw je mee aan een sterker ondernemersklimaat in de regio. Maar lid zijn is natuurlijk óók gewoon superleuk, positief, handig, leerzaam en gezellig. Kortom, doe jezelf een plezier, word lid en kom in contact met onze andere leden. Je bent van harte welkom!

lid worden