31 maart

Ben jij getroffen door de Oekraïne-crisis?

Ondernemers voelen meer en meer de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Om die reden heeft het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord NV een website met relevante links gepubliceerd en wil de gemeente Dijk en Waard graag een beeld krijgen wat er bij haar ondernemers speelt.

Namens de gemeente Dijk en Waard wil Ageeth Kuijs graag een beeld krijgen hoe de Oekraïne-crisis ondernemers treft. De gemeente wil graag in contact komen met ondernemingen die bijvoorbeeld;

  • Een afname in orders hebben
  • Producten of grondstoffen niet geleverd krijgen
  • Een andere reden …

Heb je nu al Oekraïners in dienst?
Als dit het geval is wil de gemeente graag weten hoe je met deze situatie omgaat. Bieden jullie extra support aan deze mensen zodat zij hun familie en vrienden ter plekke kunnen helpen? Of is het juist business as usual?

Kan en wil je Oekraïners aan werk helpen?
Daarnaast zullen binnen de gemeente Dijk en Waard Oekraïners opgevangen worden. Deze mensen zijn mogelijk al vanaf 1 april in te zetten op de arbeidsmarkt. Hoewel het natuurlijk een trieste reden heeft dat zij hier nu zijn, biedt dit ook kansen voor ondernemers en deze vluchtelingen om ze voor een periode aan werk te helpen.

Het antwoord op deze vragen mag je direct mailen naar Ageeth Kuijs via a.kuijs@dijkenwaard.nl. Zij verzamelt alle antwoorden en zal de uitkomst met ons delen.

Verdere informatie over zaken doen met de Oekraïne, Wit-Rusland en Rusland
Het Ontwikkelingsbedrijf NHN heeft een webpage gepubliceerd met relevante links voor alle ondernemers die zaken doen of deden met Oekraïne, Wit-Rusland en Rusland. Deze bladzijde is te bereiken via de volgende link; https://nhn.nl/gevolgen-oorlog-in-oekraine-voor-ondernemers/

Mochten wij weer relevante informatie hebben over de crisis zullen wij dat met jullie delen. Mochten jullie suggesties hebben waar wij als vereniging kunnen helpen, horen wij dit natuurlijk ook graag.

Ook lid worden?

De kracht en invloed van een bedrijfsvereniging wordt grotendeels bepaald door het aantal leden. Des te hoger het ledenaantal, des te meer daadkracht en zeggenschap we krijgen. Met ruim tweehonderd leden is Bedrijfskring Heerhugowaard nu al één van de sterkste ondernemersverenigingen in de regio!

Door lid te worden bouw je mee aan een sterker ondernemersklimaat in de regio. Maar lid zijn is natuurlijk óók gewoon superleuk, positief, handig, leerzaam en gezellig. Kortom, doe jezelf een plezier, word lid en kom in contact met onze andere leden. Je bent van harte welkom!

lid worden