04 november

Avond- en nachtafsluitingen Leeghwaterbrug

Onderstaand bericht hebben we ontvangen van Provincie Noord-Holland met betrekking tot de avond- en nachtafsluitingen van de Leeghwaterbrug en willen graag met je delen:

In de week van 16 november en in december 2021 vinden werkzaamheden plaats aan de Leeghwaterbrug, waar u mogelijk hinder van kan ondervinden. De brug is in beide richtingen afgesloten voor zowel het autoverkeer als voor (brom)fietsers. De omleidingsroute zorgt voor een vertraging van ongeveer 10 minuten, zowel voor fietsers als voor het overige verkeer. Met deze brief informeren wij u hierover.

Leeghwaterbrug dicht in avond en nacht
Om de hinder voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken vinden de meeste werkzaamheden in de avond en nacht plaats. In december zijn er nog 3 dagen waarop overdag (buiten de spits) één rijstrook richting Heerhugowaard is afgesloten. Het verkeer kan dan wel langs de werkzaamheden rijden, houdt toch rekening met extra reistijd.

De Leeghwaterbrug is naar beide richtingen afgesloten op:
• Dinsdagavond 16 november 21.00 uur tot woensdagochtend 17 november 5.00 uur
• Woensdagavond 17 november 21.00 uur tot donderdagochtend 18 november 5.00 uur
• Donderdag 18 november 21.00 uur tot vrijdagochtend 19 november 2021 5.00 uur
• Vrijdagavond 19 november 21.00 uur tot zaterdagochtend 20 november 2021 5.00 uur
• Maandagavond 22 november 21.00 uur tot dinsdagochtend 23 november 2021 5.00 uur
• Woensdagavond 15 december 21.00 uur tot donderdagochtend 16 december 5.00 uur
• Maandagavond 20 december 21.00 uur tot dinsdagochtend 21 december 2021 5.00 uur

Omleiding
Tijdens de afsluiting wordt het wegverkeer omgeleid via de Westring van Alkmaar en het fietsverkeer over de Friesebrug en de Kraspolderbrug in Alkmaar. Alle omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven.

Minder rijstroken (richting Heerhugowaard)
Op 6, 7 en 8 december 2021 zijn er minder rijstroken beschikbaar op de Leeghwaterbrug (N242) van 09.00 uur tot 16.00 uur. Dit geldt alleen voor het verkeer van Alkmaar richting Heerhugowaard. Het verkeer kan langs de werkzaamheden rijden.

Met de werkzaamheden zorgen we ervoor dat De Leeghwaterbrug bediend kan worden vanuit de bediencentrale De Lange Balk in Heerhugowaard. De communicatie- en bedieningssystemen en
software van de Leeghwaterbrug wordt aangepast en uitgebreid. We vervangen de camera’s en plaatsen hogere cameramasten voor verbeterd zicht en een veiligere bediening. We voeren testen uit om alle systemen goed af te stellen en te controleren of de brug veilig gedraaid kan worden. Totdat de brug aangesloten is op de bediencentrale in Heerhugowaard wordt de brug lokaal bediend.

Meer informatie
Heeft u vragen of klachten? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.
U kunt de werkzaamheden volgen op www.noord-holland.nl/centralebediening en via de regionale Facebookpagina (@AlkmaarNH).

Ook lid worden?

De kracht en invloed van een bedrijfsvereniging wordt grotendeels bepaald door het aantal leden. Des te hoger het ledenaantal, des te meer daadkracht en zeggenschap we krijgen. Met ruim tweehonderd leden is Bedrijfskring Heerhugowaard nu al één van de sterkste ondernemersverenigingen in de regio!

Door lid te worden bouw je mee aan een sterker ondernemersklimaat in de regio. Maar lid zijn is natuurlijk óók gewoon superleuk, positief, handig, leerzaam en gezellig. Kortom, doe jezelf een plezier, word lid en kom in contact met onze andere leden. Je bent van harte welkom!

lid worden