14 december

Avond- en nachtafsluitingen Leeghwaterbrug op 16 en 20 december

Leeghwaterbrug tijdelijk afgesloten in beide richtingen

In december vinden op 2 avonden en nachten werkzaamheden plaats aan de Leeghwaterbrug (N242), waar je mogelijk hinder van kan ondervinden. De werkzaamheden gepland op de 1e avond en nacht zijn verplaatst naar 16 december. De 2e avond en nacht met werkzaamheden is een reservenacht en blijft staan op 20 december.

De brug is tijdens de werkzaamheden in beide richtingen afgesloten voor zowel het autoverkeer als voor (brom)fietsers. De omleidingsroute zorgt voor een vertraging van ongeveer 10 minuten, zowel voor fietsers als voor het overige verkeer.

Leeghwaterbrug dicht in avond en nacht
Om de hinder voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken vinden de meeste werkzaamheden in de avond en nacht plaats. De Leeghwaterbrug is naar beide richtingen afgesloten op:

  • Donderdagavond 16 december 21.00 uur tot vrijdagochtend 17 december 5.00 uur
  • Maandagavond 20 december 21.00 uur tot dinsdagochtend 21 december 2021 5.00 uur

Omleiding
Tijdens de afsluiting wordt het wegverkeer omgeleid via de West-ring van Alkmaar en het fietsverkeer over de Friesebrug en de Kraspolderbrug in Alkmaar. Alle omleidingsroutes staan op borden aangegeven.

Centrale afstandsbediening
Met de werkzaamheden wordt ervoor gezorgd dat De Leeghwaterbrug bediend kan worden vanuit de bediencentrale De Lange Balk in Heerhugowaard. De communicatie- en bedieningssystemen en software van de Leeghwaterbrug worden aangepast en uitgebreid. De camera’s worden vervangen en er worden hogere cameramasten geplaatst voor verbeterd zicht en een veiligere bediening. Er worden testen uitgevoerd om alle systemen goed af te stellen en te controleren of de brug veilig gedraaid kan worden. Totdat de brug aangesloten is op de bediencentrale in Heerhugowaard wordt de brug lokaal bediend.

Meer informatie
Heb je vragen of klachten? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.

Je kunt de werkzaamheden volgen op www.noordholland.nl/centralebediening en via de regionale Facebookpagina (@AlkmaarNH).

Ook lid worden?

De kracht en invloed van een bedrijfsvereniging wordt grotendeels bepaald door het aantal leden. Des te hoger het ledenaantal, des te meer daadkracht en zeggenschap we krijgen. Met ruim tweehonderd leden is Bedrijfskring Heerhugowaard nu al één van de sterkste ondernemersverenigingen in de regio!

Door lid te worden bouw je mee aan een sterker ondernemersklimaat in de regio. Maar lid zijn is natuurlijk óók gewoon superleuk, positief, handig, leerzaam en gezellig. Kortom, doe jezelf een plezier, word lid en kom in contact met onze andere leden. Je bent van harte welkom!

lid worden