29 mei

1e Banenfestival een groot succes!

De gemeente Heerhugowaard, het Horizon College en de Bedrijfskring Heerhugowaard organiseerden in samenwerking met Huis van het Werk vrijdag 24 mei het Banenfestival. Dit evenement had als doel om studenten in contact te brengen met de vele ondernemingen uit Heerhugowaard en omgeving om zo talent te behouden voor deze regio.

De opening werd op ludieke wijze verricht door burgemeester Bert Blase en de voorzitter van de studentenraad Andrew de Just.

Daarna konden studenten en andere belangstellenden de stands van 45 bedrijven en instellingen uit de regio bezoeken om kennis te maken en eventueel te speeddaten. Uit de reacties blijkt dat er diverse serieuze matches zijn gemaakt!

Buiten het aanbod van bedrijven was er ook gelegenheid om een profielfoto te laten maken, een workshop ‘succesvol solliciteren’ te bezoeken en om de cv te laten checken. Een DJ en djembé band zorgde voor de juiste sfeer.

Uit de reacties van bedrijven en studenten blijkt dat dit initiatief zeer gewaardeerd wordt. Doel is om de Banenmarkt jaarlijks te organiseren.

Heerhugowaard maakt werk door verbinding

Het Banenfestival is een van de concrete acties uit het project ‘Heerhugowaard maakt werk door verbinding’. Dit project is door de gemeente Heerhugowaard, de Bedrijfskring en het Horizon College opgezet om het talent in Heerhugowaard te behouden voor de groei van de ondernemingen uit de regio. De economische groei in Heerhugowaard en omgeving lijkt zijn plafond te naderen doordat aanwas van nieuwe medewerkers stokt. Het is steeds lastiger om nieuwe en extra medewerkers te vinden en toch levert het lokale onderwijs jaarlijks honderden specialisten af op de arbeidsmarkt. Om deze jongeren te behouden voor de regio dient er in een vroegtijdig stadium meer binding tussen onderwijs en bedrijfsleven te zijn.

 

Word ook lid!

De bedrijfskring Heerhugowaard geldt als één van de sterkste ondernemersverenigingen in de regio. Wij hebben regelmatig een krachtige en bepalende stem in programma’s projecten en overleggen. De kracht van onze vereniging komt vooral voort uit de omvang. De hoeveelheid leden zorgt er voor dat wij namens een grote groep ondernemers kunnen en mogen praten. Door ook lid te worden van de Bedrijfskring Heerhugowaard bouwt u mee aan een nog krachtiger ondernemende regio. Wij zorgen er voor dat u in contact komt met andere leden.

lid worden